Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile! Psalmi 139:23


A murit Isus pe o cruce?

Photo

Întrebat 1 ani în urmă

Adaugă actualizare

Folosește tag-urile {secret} și {/secret} pentru a adăuga un text vizibil doar managerilor.

Răspunsuri (4)

Lacry răspuns 1 ani în urmă

A fost rastignit pe o cruce, si a ales sa Isi daruiasca viata fizica. Da, a murit ca Fiinta Umana pentru a lua asupra Lui pacatele intregi umanitati, dar si pentru ca noi sa putem avea o Relatie Reala cu Tatal - Dumnezeirea. Dar a Trait si Traieste Vesnic ca si Dumnezeu.

calin editat 1 ani în urmă

Argumente biblice

Pentru a se intelege distinctia intre varianta iehovistă a răstignirii si cea crestina voi mentiona 2 versete biblice:

Matei 27:37 – Şi deasupra capului au pus vina Lui scrisă: „Acesta este Iisus, regele iudeilor”.

a) La iehovişti inscripţia nu e pusă deasupra capului, ci deasupra mâinilor, iar Biblia şi evanghelistul Matei nu putea face o greşeală logică atât de evidentă;

b) Punerea inscripției arată că exista o parte prelungită în sus a Crucii, unde putea fi pusă această inscripţie destul de consistentă (pentru că era în 3 limbi).

Ioan 20:25 – Deci au zis lui ceilalţi ucenici: Am văzut pe Domnul! Dar el [Toma] le-a zis: Dacă nu voi vedea, în mâinile Lui,semnul cuielor  (ηλων – plural), şi dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, şi dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede.

Textul arată foarte clar că în mâinile lui Hristos au fost bătute mai multe cuie, iar Toma ştia bine acest lucru. La pironirea pe stâlp se pune un singur cui asa cum şi iehoviştii au reprezentat in revistele lor, dar o astfel de idee este contrazisă de Scriptură.

Surse:

http://safiisanatos.[...]e-sau-pe-stalp/

Florin Gabor răspuns 1 ani în urmă

Normal ca Isus a murit pe cruce

adibun39 răspuns 5 luni în urmă

da a murit dar sa nu uitam ca a inviat , a murit pentru mine pentru tine pentru toti aceea care stiu sa aleaga invatatura buna care ne-a lasat-o , Isus fiind fiul tatalui din cer si nu numai atat a fost si este si acum si in viitor cuvantul tatalui

eLogos powered by SIMAnswers from SIMBunch