Studiu biblic eLogos - discutii

Studiu Biblic eLogos
Avatar utilizator
Beni
Admin eLogos
Admin eLogos
Mesaje: 60
Membru din: Mar Apr 03, 2018 10:02 pm
Contact:

Studiu biblic eLogos - discutii

Mesaj de Beni »

Buna tuturor!
Ne dorim sa introducem un nou concept, o noua activitate pe eLogos. Este vorba de studiu biblic in cadrul sectiunii de discutii a site-ului nostru.

Cand, cum se va desfasura,in ce va consta si cine poate participa?

Studiul biblic vrem sa il facem regulat, o data pe saptamana, probabil sambata seara, daca e posibil. Ora va fi 21 (ora Romaniei).

Oricine poate participa, dar pentru o buna organizare vom crea un grup in care inainte de fiecare intalnire se va crea un eveniment pentru saptamana respectiva. Cei care vor sa participe la sesiunea din saptamana curenta vor marca evenimentul cu "Particip". Asa vom stii pe cine ne bazam.

Studiul biblic va avea loc in seciunea de discutii live a site-ului nostru: https://www.elogos.ro/chat/discutii . Sectiunea o puteti accesa si de la meniul chat --> Discutii.
Ne vom gandi la un anumit "protocol" , asa incat sa dam posibilitatea tuturor sa se exprime. Cel mai probabil va fi un moderator care va conduce discutiile, si va oferi "dreptul la cuvant" celorlalti.

Studiul live pe chat-ul de discutii va trebui sa tina cont de anumite reguli.

1. Scopul lor e sa stimuleze citirea Cuvantului si studiul lui. Asa ca nu se vor accepta copy-paste-uri de pe internet in cadrul discutiilor. Concluziile si afirmatiile ce se vor face trebuie sa fie personale si extrase ca urmare a studiului personal activ facut peste saptamana. Se va alege saptamanal un pasaj. Ca atare, cine vrea sa participe la aceste seri de studiu interactiv trebuie sa se pregateasca inainte pentru ele.
2. Am vrea sa folosim metoda de studiu biblic inductiv pentru aceste discutii. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu aceasta metoda va punem la dispozitie doua documente ( unul in romaneste si unul in engleza) care explica metoda de studiu.
Vrem ca pasii pe care ii urmam sa tina cont de etapele de lucru ale acestei metode.
Va lasam aproximativ 2-3 saptamani pentru asimilarea ei, apoi vom incepe activitatea cu cei care se inscriu. Cei care vin pe parcurs vor trebui sa asmileze si ei metoda de lucru, inainte de a participa la discutii.

Discutiile pot continua dincolo de seara de studiu aici, in acest forum. Temele pot fi dezbatute si analizate saptamanal aici, fiecare intr-un topic aparte.

Va atasam mai jos cele doua documente promise si va dorim succes! Ne vedem curand!
Fişierul ataşat IBS-Manual.pdf nu mai este disponibil
Fişierul ataşat Studiu biblic Inductiv.pdf nu mai este disponibil
Fişiere ataşate
StudiubiblicInductiv.pdf
(997.42 KiB) Descărcat de 113 ori
IBS-Manual.pdf
(1.34 MiB) Descărcat de 146 ori

Scrie răspuns