Scoala duminicala

Misiune creștină (în special cu tinerii și copiii)
Avatar utilizator
Beni
Admin eLogos
Admin eLogos
Mesaje: 60
Membru din: Mar Apr 03, 2018 10:02 pm
Contact:

Scoala duminicala

Mesaj de Beni »

Sunt implicat momentan la Scoala duminicala si ma ocup de adolescenti. Mi-ar prinde bine sa stiu cum functioneaza aceasta lucrare la voi in biserica, cum se face exact si poate curiculum-ul abordat.

thanks

Avatar utilizator
Beni
Admin eLogos
Admin eLogos
Mesaje: 60
Membru din: Mar Apr 03, 2018 10:02 pm
Contact:

Re: Scoala duminicala

Mesaj de Beni »

Cum este organizata scoala duminicala in biserica ta, ce metode de predare se folosesc?

naomi.emma
Membru nou
Membru nou
Mesaje: 1
Membru din: Lun Apr 29, 2019 1:47 pm

Re: Scoala duminicala

Mesaj de naomi.emma »

Noi folosim materialele si lectile de la AMEC,eu personal si ds la EGM

Avatar utilizator
dragosgv
Membru nou
Membru nou
Mesaje: 19
Membru din: Mar Iul 02, 2019 11:53 am

Re: Scoala duminicala

Mesaj de dragosgv »

stii ce-mi pare mie rau, este ca ne trebuie oameni cu har pentru "invatatura". Dupa cum am observat si in timpul lui Isus preotii stiau mai bine decat Dumnezeu cum sta treaba. De ce cartile au limita? Pentru ca oamenii nu inteleg mai intai Lumina, ca sa faca lucrurile din sufletul, din spiritul si din mentalul lor. Ce face Dumnezeu, cum este? Este Sfant... asta inseamna ca nu face rau. Este forta benefica in lume, construieste Raiul pentru ceilalti cu dragoste si perseverenta. De ce oamenii se asteapta de la Dumnezeu sa fie un "politist"? Asa sunt oamenii... dar dreptatea vine prin intelegerea si acceptarea Luminii ca mod de a trai, prin transformare intr-un Om Nou. Tu cum salvezi un om? Ce cai creezi? Poti prin stradania ta sa-i pavezi un drum catre rai? Ce inseamna pentru noi un Om Nou? Isus a venit sa ne faca sa intelegem un OM NOU, ce simte, ce gandeste, ce face, cum vorbeste, ce si cum dezvolta.

De ex: putem sa explicam cazuri, dupa cum am vazut ne-a dat pilde. Deci putem sa-i invatam si pe ceilalti sa povesteasca, sa fie inteligenti, sa se foloseasca de situatii ca sa prezinte ceva bun. Ex: eu si un om facem o firma sa dezvoltam un vaccin pentru popor. Eu fac vaccinul cu gandul sa fac ceva benefic pentru ceilalti, el face pentru ca e "piata" si poate sa faca un ban cinstit. Eh. Unul e luminat si altul e intunecat.

La noi in scoli, mie imi pare rau ca oamenii au vrut sa scoata ora de religie. Dar ce ma amuza este si modul in care oamenii percep religia noastra, dar si cum s-o arate. Ce inseamna de fapt Lumina. Un om luminat e minunat. E o bucurie sa traiesti cu el. Ganditi-va ce spunea Dumnezeu, "Priviti Fiul Meu, Eu imi gasesc bucuria in El". Deci e Paradis pentru ceilalti, e o bucurie sa fii alaturi de el.

Cartile n-au valoare, daca nu au spiritul. Asta lipseste la noi, ca si alte lucruri. Pe net vorbeam cu o femeie si-mi povestea despre niste pasaje din Biblie. Si tot ma contrazicea la chestia cu dragostea, discuta lucrurile logic, ca e mai mult si mai putin etc. ce aiurea ea. Pai cum sa inteleaga ea chestia cu Iubiti-va cum v-am iubit si eu pe voi? Ce inseamna o dragoste ca un ocean pentru ceilalti. Voi cum saditi dragostea in sufletul unui copil? Sa iubeasca? Ca de fortat n-ai cum. Ce carti sa folosesti pentru asa ceva? Poti sa formezi un caracter frumos si balansat. Dar cineva care sa sara in iad pentru altii cum? Decat daca se "duce" el in lumea asta si urmeaza Calea. Se apropie de toti oamenii si de viata din jurul sau. Asta e un adevarat "pelerinaj".

Putem sa le explicam ceva frumos pentru un suflet de om, sa faci Rai prin forta ta la ceilalti din jurul tau. Religia lui Isus asa cum spunea El e vie. O traieste! Cand vorbeste cu noi Isus nu vorbeste din carti, vorbeste din El, din sufletul sau.

Deci ce carti folosim trebuie sa invatam copii sa vorbeasca si sa actioneze din sufletul lor. Sa aiba un suflet de aur si Luminat. Sa discearna unde e bine si unde e rau. Putem sa le facem jocuri sa-si intareasca vointa sa reziste la "ispite" si droguri (care sunt destul de multe... de la hormoni de sex, adrenalina, etc.)

Daca facem lucrurile cu un anumit spirit ca asta n-au invatat oamenii de la Isus, nu am "baut si mancat" din El, putem sa invatam copii sa fie Luminati. Calea e sa traim impreuna. Cum spuneau unii de curand... crestinismul ca o unitate. Deci ne ajutam, colaboram, facem schimb de treburi, ne sustinem. Oamenii nu sunt invatati sa colaboreze ca o echipa. Uitati un exemplu: un manelist. El face un ban acum. Dar in acelasi timp creeaza o cultura. Daca ar colabora cu 1-2 poeti, 1-2 artisti, 1-2 compozitori, ar face cu adevarat muzica, si ar face si o cultura de aur in acelasi timp. Pentru ca poate sa sadeasca prin muzica lucruri de valoare, si mesaje care sa inalte spiritul celorlalti. Eu am o asociatie de voluntariat, si vreau sa fac un proiect pentru scolari sa-i invat sa lucreze in echipa de mici, sa apeleze unii la ceilalti daca au un proiect de implementat. Trebuie sa-i invatam ca banii vin, daca faci ceva de calitate. Dar sa urmareasca sa faca lucruri de calitate. A iubi pe ceilalti ca pe tine inseamna sa ai grija de ceilalti. Daca mie nu-mi place sa fiu tras in piept, de ce sa-i pacalesc pe ceilalti cu produse sau servicii proaste?

Deci practic noi formam oamenii, care au un viitor Luminat. Noua ne trebuie multe exemple si pilde. Exact cum ne-a invatat Isus. Prin povesti cu talc, prin modele - spunea uitati ce face Dumnezeu, faceti si voi la fel. Daca Dumnezeu are grija de lumea Lui, aveti si voi grija de ea. Suntem toti "gradinari". Si nu numai al sufletului nostru. Si al altora.

Eu sper sa fiu de folos prin ce am scris. Va doresc sa fiti iubiti! Pace!

Scrie răspuns