Libertate

Discuții pe diferite teme. Controverse. Podium. Etică, filosofie, creație, curente, etc
Avatar utilizator
DeliaC
Admin eLogos
Admin eLogos
Mesaje: 50
Membru din: Sâm Feb 17, 2018 11:17 am

Libertate

Mesaj de DeliaC »

De ce să mă supun unui Dumnezeu care vrea sa sufoce libertatea mea ?!

Avatar utilizator
Florin Gabor
Membru Senior
Membru Senior
Mesaje: 46
Membru din: Mie Feb 21, 2018 5:18 pm

Liberta

Mesaj de Florin Gabor »

Asta considera cei ce nu sunt nascuti din nou ca daca esti pocait nu mai ai libertate, considerand ca daca nu esti pocait poti face si bune si rele; dar a trai in pacat nu inseamna ca ai libertate ci inseamna ca esti rob al pacatului. Sa ai libertate inseamna sa fii liber de pacat. "Stim bine ca omul nostru cel vechi a fost rastignit impreuna cu El, pentru ca trupul pacatului sa fie dezbracat de puterea lui, in asa fel ca sa nu mai fim robi ai pacatului; caci cine a murit, de drept, este izbavit de pacat.(Romani 6:6, 7)" Cine are Duhul Sfant adica cine este nascut din Duh, acela este un om liber. "Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia (libertatea). (2Corinteni 3:17)" Deci Dumnezeu nu ne sufoca

Avatar utilizator
Anca
Admin eLogos
Admin eLogos
Mesaje: 19
Membru din: Lun Feb 19, 2018 7:20 pm

Libertate

Mesaj de Anca »

DeliaC scrie:De ce să mă supun unui Dumnezeu care vrea sa sufoce libertatea mea ?!
- LIBERTÉ, EGALITÉ, FRATERNITÉ - sloganul din Franta 1793

-Libertate! Striga un detinut.

- Libertatea de a trai in credinta dorita ...cere un crestin persecutat

- Libertatea de a putea trai fara anumite vicii

Ce inseamna depfat libertatea? Libertatea este definita ca posibilitea omului de a alege si de a actiona fara constrangeri.

Inca de la inceput, omul a avut posibilitatea de a alege. Dumnezeu l-a creat pe om si liber si nu il constrange sa faca binele, pentru ca ii repecta libertatea. Insa pacatul isi are sursa chiar in libertatea omului. "Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nimic nu trebuie sa puna stapanire pe mine" ( 1 Corinteni 6:12).

Libertatea NU este capacitatea de a face orice. Ea nu poate fi infinita. Libertatea omului poate merge doar pana acolo unde o poate incalca pe a celuilalt. Ea trebuie sa tina cont si sa respecte libertatea celorlalti. 1 Petru 2:16 "Purtati-va ca niste oameni slobozi, fara sa faceti din slobozenia aceasta o haina a rautatii, ci ca niste robi ai lui Dumnezeu", Galateni 5:13 "Fratilor voi ati fost chemati la slobozenie. Numai sa nu faceti din slobozenie o pricina ca sa traiti pentru firea pamanteasca, ci slujiti-va unii altora in dragoste."

Dumnezeu nu vrea sa sufoce sau sa priveze pe cineva de la libertate. Din contra. Fiecare om este liber sa aleaga drumul care il duce spre virtute sau pacat! Important este ce alegi. Dumnezeu iti da libertatea sa alegi tu insuti.

Avatar utilizator
mihail
Membru nou
Membru nou
Mesaje: 17
Membru din: Mar Apr 30, 2019 7:35 pm

Re: Libertate

Mesaj de mihail »

Sa fim liberi in alegerile noastre. Sa facem exercitii de libertate. Multe le facem constransi. Adevarul ne va face liberi! (Ioan)

Avatar utilizator
NELU
Admin eLogos
Admin eLogos
Mesaje: 17
Membru din: Mie Oct 31, 2018 5:13 pm

Re: Libertate

Mesaj de NELU »

"Dumnezeu nu vrea sa sufoce libertatea dv"
"Dumnezeu nu vrea sa sufoce sau sa priveze pe cineva de la libertate. Din contra. Fiecare om este liber sa aleaga drumul care il duce spre virtute sau pacat! Important este ce alegi. Dumnezeu iti da libertatea sa alegi tu insuti".

Scrie răspuns