Alege sa fii diferit

Devoționale, gânduri și idei
Avatar utilizator
DeliaC
Admin eLogos
Admin eLogos
Mesaje: 50
Membru din: Sâm Feb 17, 2018 11:17 am

Alege sa fii diferit

Mesaj de DeliaC »

Daniel s-a hotarat sa nu se spurce cu bucatele alese ale imparatului si cu vinul pe care-l bea imparatul si a rugat pe capetenia famenilor dregatori sa nu-l sileasca sa se spurce.
1:8 Daniel

Societatea noastrea e foarte diferita de aceea in care traia Daniel , dar eu vad ceva in comun, adica principiile si credinta e mereu aceeasi. Este greu dar nu imposibil sa fii tanar crestin in epoca nostra. La fel ca Daniel si prietenii lui, nu te compromite nici tu. Ai de ales in fiecare zi cum sa te comporti, cum sa vorbesti si ce asculti.
Am mai multe experiente in care am simtit ca trebuie sa aleg daca urmez principiile biblice sau merg val, dupa ceilalti. De exemplu cand aleg muzica pe care o ascult, filmele pe care le vizionez si limbajul care il folosesc zi de zi. Este o alegere prietenii care ii am .
Ai avut vreodata o experienta in care sa fi pus la incercare pentru modul tau de-a fi si de-a gandi diferit si sa fi vazut prezenta lui Dumnezue in acea circumstanta?

Te invit sa citesti toata povesta lui Daniel:
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/daniel/1/

Avatar utilizator
Dorin
Membru Junior
Membru Junior
Mesaje: 24
Membru din: Lun Feb 26, 2018 3:30 pm

Alege sa fii diferit

Mesaj de Dorin »

Alege sa fii diferit, dar nu te arata diferit in bine, cel putin nu in grup. In ziua de azi inca se mai merge din pacate pe ideea de mentalitate de grup. Daca 4 beau si al 5-lea nu, gata, esti exclus. Daca mergi la bise la vreun grup iti vine la un moment dat randul sa zici o rugaciune, fie ca e in stil ortodox fie ca e neprotestant, daca refuzi sa te rogi, dela restul se uita diferit la tine. Sa nu cumva sa rostesti un neologism in discutiile cu altii sau un regionalism ca esti taxat rau. Cine alege sa fie diferit sa o faca in gand in camaruta lui. Cand iesi in lume singurul lucru diferit acceptat e imbracamintea, de te imbraci la fel ca cel de langa tine o sa ai problele.
Alege sa fii diferit, dar nu in vazul lumii ! Amin.

Avatar utilizator
mihail
Membru nou
Membru nou
Mesaje: 17
Membru din: Mar Apr 30, 2019 7:35 pm

Re: Alege sa fii diferit

Mesaj de mihail »

Fii diferit prin fapte. Vorba suna, fapta tuna! Nu prin aparente, ci prin modul de viata in Cristos. Atunci nu o sa se poarte oricum langa tine. Nu trebuie sa le predicam. Exemplul e cea mai buna predica

Avatar utilizator
dragosgv
Membru nou
Membru nou
Mesaje: 19
Membru din: Mar Iul 02, 2019 11:53 am

Re: Alege sa fii diferit

Mesaj de dragosgv »

Dorine sa stii ca te inseli. Ai dreptate asupra unui lucru. Ca trebuie sa alegi sa fii diferit. Daca nu mergi in lume sa-i "ridici" pe ceilalti, te-a strivit iadul. Sa stii ca un nedrept, n-are rusine, sau scrupule si te da la o parte. Tu crezi ca satana are bun simt? Daca stai deoparte esti "PA". Da, trebuie sa alegem sa fim "diferiti" si cu un pic de curaj. Si daca ceilalti te privesc urat si tu stii ca faci binele? Ai fi slab daca nu aperi. Tu trebuie sa aperi, ca altfel la tine in lume, in sufletul tau, nu mai canta Isus, canta altul. Incercari in viata ai trebuie sa fii TARE. asta e concluzia la care am ajuns. dupa cum ai observat pe urmasii lui Isus, i-au omorat bestiile. dar au viata eterna. stii de ce? ca au luptat in fata raului cu mult curaj. sa iei doua palme pentru adevar doare nu? ai vazut fight club? la inceput e mai greu. idea e sa nu ripostezi, dar sa te lupti pentru adevar.

Scrie răspuns