By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.elogos.ro/

Timp citire: 2 minute (301 cuvinte)

Recunoaște-ți darul și cunoaște-ți țelul


„Nu vă abateţi de la El, altfel aţi merge după lucruri de nimic, care n-aduc nici folos." (1 Samuel 12:21)

Dacă vrei să reușești în ceea ce te-a chemat Dumnezeu să faci în viața aceasta, trebuie să îți recunoști darul și să îți cunoști țelul. Când știi limpede care sunt aceste două lucruri și îți iei un angajament în ceea ce le privește, trebuie să dai dovadă de două calități: disciplină și determinare.

Fritz Kreisler, unul dintre cei mai mari violoniști din toate timpurile, le-a avut. Mulțimi de oameni se adunau să îl asculte când ținea spectacole la Carnegie Hall în New York. Însă drumul lui spre succes nu a fost deloc ușor. În copilărie își dorea mai mult ca orice să cânte la vioară, așa că părinții au plătit pentru ore de muzică. Dar nu a înregistrat progrese atât de spectaculoase cum și-ar fi dorit părinții săi, așa că după câțiva ani a renunțat la lecții.

Apoi a studiat medicina, dar nu a reușit să își obțină diploma. A intrat în armată, dar nici acolo nu a reușit să se evidențieze. A încercat și a renunțat la multe alte activități. Când și-a dat seama că singura fărâmă de succes de care s-a bucurat în viață era legată de vioară, s-a dus la profesoara sa din copilărie și i-a spus:

— Vreau să cânt!

— Bine, i-a răspuns aceasta. Am să accept să devii din nou elevul meu, dar numai dacă vei dovedi că ai acea calitate de neînlocuit ce îți este absolut necesară dacă vrei să devii un mare violonist: determinare neabătută.

Așadar, iată care sunt pașii spre succes: 1) Recunoaște-ți darul. 2) Cunoaște-ți țelul. 3) Dedică-te procesului, indiferent cât de mult ar dura. 4) Ai încredere că Dumnezeu îți va binecuvânta eforturile.

TE SIMȚI AMENINȚAT?
[joi, 21 mai]
 

Comentarii

Fără comentarii deocamdată. Fii primul care adaugă un comentariu
Deja înregistrat? Loghează-te aici
Guest
Miercuri, 27 Mai 2020
Dacă dorești să te înregistrezi, completează formularul și câmpurile referitoare la numele de utilizator, parolă sau nume întreg.

Imagine Captcha