Timp citire: 2 minute (420 cuvinte)

Fetița, roaba lui Naaman

„Și sirienii ieșiseră în cete la o luptă și aduseseră roabă pe o fetiță din țara lui Israel. Ea era în slujba nevestei lui Naaman.” (2 Împărați 5:2)

Ascultă ediția audio aici.

Citind de multe ori această poveste, am încercat aproape de fiecare dată să mă pun în locul acestei fetițe. A fost smulsă din mâinile iubitoare ale părinților ei și dusă într-o țară străină. Când era normal să se joace cu copiii de vârsta ei, a fost împinsă de împrejurări să slujească în calitate de sclavă. Era înconjurată nu de oameni temători de Dumnezeu, ci de închinători la idoli. I-a fost teribil de greu. Biblia nu spune explicit acest lucru, dar e evident pentru cine citește printre rânduri. Această fetiță putea deveni rea și răzbunătoare. Dar nu s-a întâmplat asta. Nu reiese că ea ar fi fost supărată pe Dumnezeu. Mai mult chiar, nu s-a bucurat la aflarea veștii că stăpânul său are lepră. Nici nu a interpretat boala lui ca o pedeapsă divină pentru capturarea ei. Fetiței i s-a făcut milă de el și a căutat să îl ajute.

Aflându-se într-o țară străină, nu a uitat că reprezintă o parte a poporului ales. Prin comportamentul ei plin de respect și onestitate, a influențat-o pe soția lui Naaman să se bazeze pe cuvintele ei. Cuvintele copilei nu au fost luate drept născocire, ci în urma lor au fost întreprinse acțiuni majore. Căutând probabil o mulțime de doctori, niciunul nu l-a putut ajuta pe Naaman. Ajutorul însă a sosit de unde era cel mai puțin așteptat.

Mă întreb de unde știa fetița că prorocul Elisei îl va vindeca pe Naaman, dacă nu era menționat nicăieri că a vindecat pe cineva vreodată de lepră. Ea nu avea de unde să știe, dar a crezut. Oare Dumnezeu nu dorește să-i mântuiască prin noi poate pe profesorii, vecinii sau prietenii noștri? Suntem pregătiți pentru această lucrare măreață?

Nu aflăm din Scripturi care a fost deznodământul vieții acestei fetițe, dar credem că Dumnezeu i-a purtat de grijă. Încrede-te în Domnul ca prin tine El să Se poată descoperi unor generații întregi de oameni!

Doamne, ajută-mă să fiu o binecuvântare chiar și pentru cei care mi-au făcut rău!

Provocare:

Gândește-te astăzi la persoanele care, din perspectiva ta, ți-au făcut rău! Roagă-te pentru ele și caută o modalitate de a le face bine!

Andrei Borz
Conferința Transilvania de Sud

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Post-ul Fetița, roaba lui Naaman apare prima dată în Studiu Biblic.

(Adăugat initial de Vlad Sucitu)
OMIDA INVIDIOASĂ
Dăruire
 

Comentarii

Fără comentarii deocamdată. Fii primul care adaugă un comentariu
Deja înregistrat? Loghează-te aici
Guest
Vineri, 26 Februarie 2021
Dacă dorești să te înregistrezi, completează formularul și câmpurile referitoare la numele de utilizator, parolă sau nume întreg.

Imagine Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.elogos.ro/