Timp citire: 2 minute (321 cuvinte)

Devotional - Numai prin harul lui Dumnezeu

„Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi). El ne-a înviat împreună şi ne-a pus să şedem împreună în locurile cereşti, în Hristos Isus, ca să arate în veacurile viitoare nemărginita bogăţie a harului Său, în bunătatea Lui faţă de noi în Hristos Isus.”

Pavel le scria efesenilor din închisoarea din Roma. Tânărul Timotei devenise pastor al bisericii din Efes, care creștea exponențial și se bucura de binecuvântări abundente. Biserica era dornică să audă ce le spunea Pavel. El își începe epistola vorbind despre gloria și splendoarea lui Hristos, apoi le amintește de unde i-a scos Domnul. Fuseseră morți în păcatele lor și acum erau făcuți vii și așezați în locurile cerești în Hristos. Nu numai că păcatele lor au fost spălate, dar au fost mutați într-un tărâm care depășea cu mult gloria a ceea ce au mai experimentat ei vreodată. Totul pentru că fuseseră mântuiți prin har, prin credință!

„Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele.” (2:10). Prezența lui Dumnezeu va crea pentru tine tot felul de oportunități care nu sunt născute din propriile tale lucrări. El are ceva planificat pentru tine în care să poți păși. Nu numai că te mântuiește și îți dă credință, dar te și cheamă să îți dea o viață de glorie, putere și har!

Hristos nu doar scoate răul din tine; El pune în tine toată Împărăția slavei lui Hristos Isus. Sângele Lui nu doar te spală de păcat, ci începe să se manifeste în viața ta, astfel încât dreptatea lui Dumnezeu în Hristos să locuiască în tine. Din această cauză, poți merge în victorie cu capul ridicat.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Zâmbetul mamei
Frunze aurii
 

Comentarii

Fără comentarii deocamdată. Fii primul care adaugă un comentariu
Deja înregistrat? Loghează-te aici
Guest
Vineri, 21 Februarie 2020
Dacă dorești să te înregistrezi, completează formularul și câmpurile referitoare la numele de utilizator, parolă sau nume întreg.

Imagine Captcha