Timp citire: 2 minute (357 cuvinte)

Devotional - Mila pentru greselile noastre

Când diavolul ispitește credincioșii cu păcate, este important să realizăm că lui îi place să zugrăvească ceva frumos, o imagine idilică, dar nu o prezintă în întregime - nu arată durerea, pierderea, întristarea și durerea inimii. El face aceasta pentru a te scoate din luptă. El a fost cel care a făcut acest lucru pe un acoperiș, atunci când regele David a observat soția unui alt bărbat. În acel moment critic, David s-a uitat la imaginea din fața Lui și a făcut o alegere greșită, căzând ulterior în adulter.

Domnul îi făcuse cândva lui David o promisiune incredibilă: „Ci casa ta şi împărăţia ta vor dăinui veşnic înaintea Mea, şi scaunul tău de domnie va fi întărit pe vecie” (2 Samuel 7:16). Cu alte cuvinte, umblă cu Mine și te voi binecuvânta, pe tine și casa ta! La fel, Dumnezeu promite să ne binecuvânteze, dar binecuvântarea Sa nu este necondiționată. Întotdeauna există consecințe asupra alegerilor pe care le facem.

Toți ajungem la acele momente cruciale din viață, care au potențialul de a afecta foarte mult cursul viitorului nostru, la fel cum a făcut David. Nu se mai poate schimba, dar mă pot gândi cum ar fi fost dacă David ar fi făcut o alegere diferită în acel moment esențial. Din păcate, el a luat o decizie greșită, fără să creadă că vreodată va deveni un criminal și un mincinos, conducând poporul la înfrângere. Totuși, chiar și atunci, David a descoperit că Dumnezeu era milostiv!

David s-a întors la prima sa iubire pentru că, în cele din urmă, după cum descriu Scripturile, el a fost un om după inima lui Dumnezeu. Psalmul 51 ne oferă o privire asupra inimii sale: „Ai milă de mine, Dumnezeule, în bunătatea Ta! După îndurarea Ta cea mare, şterge fărădelegile mele! Spală-mă cu desăvârşire de nelegiuirea mea şi curăţă-mă de păcatul meu!” (Psalmul 51:1-2). 

Încurajați-vă chiar dacă undeva, de-a lungul drumului, ați făcut o alegere greșită, fiindcă El așteaptă să vă asculte! El vă va oferi victoria chiar acolo unde vă aflați! Despre aceasta este vorba în dragostea dintâi, și cu ea vin binecuvântările, toate numai prin harul lui Dumnezeu.

Carter Conlon s-a alăturat personalului pastoral al Bisericii din Times Square în 1994 la invitația pastorului fondator David Wilkerson și a fost numit pastor senior în 2001.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Frunze aurii
1 Cronici 8
 

Comentarii

Fără comentarii deocamdată. Fii primul care adaugă un comentariu
Deja înregistrat? Loghează-te aici
Guest
Vineri, 21 Februarie 2020
Dacă dorești să te înregistrezi, completează formularul și câmpurile referitoare la numele de utilizator, parolă sau nume întreg.

Imagine Captcha