Timp citire: 1 minut (247 cuvinte)

Devoțional | Favorul supranatural al Domnului

Domnul sărăcește și El îmbogățește, El smerește și El înalță. -1 Samuel 2:7

Este o distincție între favoarea naturală și cea supranaturală. Favoarea naturală trebuie câștigată, dar favoarea supranaturală este un dar al bunăvoinței lui Dumnezeu.

1 Samuel 2:7 spune: „Domnul sărăcește și El îmbogățește, El smerește și El înalță”. Un exemplu foarte clar al acestui lucru îl regăsim în viața Esterei. Dumnezeu a ridicat-o din obscuritate pentru a deveni regina unui imperiu. El i-a dat favoare în fața tuturor celor pe care i-a întâlnit, inclusiv în fața regelui.

Estera a purtat această favoare pentru a se salva pe ea și poporul de la măcelul plănuit de Haman, care era un om malefic. Deși i-a fost teamă să meargă înaintea regelui pentru a-i solicita intervenția, Estera a știut că avea favoarea lui Dumnezeu și a înaintat, cu deplină încredere în El.

La fel ca și Estera, noi trebuie să pășim în libertatea și privilegiul care vin din trăirea în favoarea lui Dumnezeu. În ceea ce privește circumstanțele care apar în viața ta, crede-L pe Dumnezeu pentru o favoare supranaturală.

În ciuda faptului că situația poate arăta fără de speranță, Dumnezeu te poate ridica. Dacă viața ta este în mâna Lui, lumina lui Dumnezeu strălucește peste tine.

Rugăciune

Doamne, nu mă bazez pe favoare naturală. Vreau să trăiesc în favoarea Ta supranaturală. Având viața predată în mâna Ta, știu că mă poți ridica.

Material tradus și adaptat  cu permisiune din cartea Promises for everyday life (J.M.)

SĂ CUNOAȘTEM MAI BINE CEEA CE CREDEM – DOCTRINELE ...
Rugăciunea din inimă
 

Comentarii 1

catalin pe Marți, 28 Iulie 2020 08:20

Domnul să mă ajute să trăiesc în smerenie.

Domnul să mă ajute să trăiesc în smerenie.
Deja înregistrat? Loghează-te aici
Guest
Sâmbătă, 15 August 2020
Dacă dorești să te înregistrezi, completează formularul și câmpurile referitoare la numele de utilizator, parolă sau nume întreg.

Imagine Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.elogos.ro/