Timp citire: 1 minut (291 cuvinte)

Rugăciunea – Comunicare cu Dumnezeu

Rugăciunea este un dialog între Dumnezeu și poporul Său. Rugăciunea include adesea nevoi și preocupări individuale sau colective; cu toate acestea, rugăciunea înseamnă mult mai mult decât a cere și a primi. Rugăciunea face parte dintr-o relație, ceea ce înseamnă că implică un dialog, nu doar un monolog.

În timp ce Dumnezeu dorește ca noi să vorbim cu El despre problemele, planurile și preocupările noastre, există și momente în care trebuie să fim tăcuți înaintea Lui și să ne odihnim în El, astfel încât să putem fi sensibili și receptivi la dorințele, îndrumările și planurile Sale. Rugăciunea meditației asupra unui text al Scripturii este o modalitate deosebit de utilă de a-L asculta pe Dumnezeu.

Rugăciunea este, de asemenea, o resursă spirituală, care declanșează „supranaturalul”. O armă, atunci când este defectă, prea adesea rămâne în teacă.

Ca o resursă spirituală puternică, rugăciunea este preludiul tuturor slujirilor eficiente. S-a spus că ,,Satana râde de munca noastră, își bate joc de înțelepciunea noastră, dar tremură când îl vede pe cel mai slab sfânt pe genunchi”. Bătălia spirituală adevărată este câștigată pe câmpul rugăciunii;

Acest dar al comunicării deschise cu Dumnezeu și accesul imediat la El prin rugăciune este unul dintre marile beneficii ale mântuirii pe care Isus a plătit-o pentru noi.

Un Dumnezeu infinit și sfânt nu poate comunica cu creaturi păcătoase și rebele. Este bunătatea, harul și dragostea lui Dumnezeu, văzute foarte clar în persoana și lucrarea lui Isus Hristos, care aduce pe toți cei care cred în El într-o poziție pe care nu am putea niciodată să o câștigăm. Datorită acestui har și a accesului liber de care am fost asigurați ( Efeseni 2:18 ), avem ocazia și responsabilitatea de a ne apropia în orice moment de El.

 

 

Sursa: StiriCrestine.ro

Paradoxul iubirii neconditionate.
CÂND VIAȚA TE TRÂNTEȘTE LA PĂMÂNT
 

Comentarii

Fără comentarii deocamdată. Fii primul care adaugă un comentariu
Deja înregistrat? Loghează-te aici
Guest
Miercuri, 19 Iunie 2019
Dacă dorești să te înregistrezi, completează formularul și câmpurile referitoare la numele de utilizator, parolă sau nume întreg.

Imagine Captcha