Timp citire: 2 minute (372 cuvinte)

Mort de batranete

"Mort de batranete". Asa scria pe biletelul lasat in urma de tanarul de 21 de ani…Un tanar rispit fara frau in toate pornirile, pana cand sufletul i-a devenit un puzzle pe care nu a mai reusit sa il reconstruiasca. Erau prea multe piese, prea disparate, si el nu avea suficient timp sa caute logica. Nici nu mai putea.

Ajungi la un moment dat cand "timpul nu mai are rabdare" cu tine, cu atat mai mult cu cat e vorba de un timp trait in suflet. Si platit scump tot in suflet.
Singura moneda de schimba pe care o accepta natura noastra.
Lumea e plina de tineri imbatraniti mult prea devreme, nascuti in filosofia necugetatorilor , si pierduti inainte sa apuce sa inteleleaga, sa gandeasca un sens. Imaginea primeaza asupra cuvantului, si instinctul asupra sentimentului. "Daca iti place, fa-o"….

Sexul a devenit "simbolul". Peste tot se face apel la el, de la reclame, la arta. Si cu toate acestea generatia aceasta nu stie mai multe, ci este si mai dezorientata, si mai frustrata sexual decat oricand. "Am de gand sa ma distrez", au fost ultimele cuvinte pe care le-am auzit azi de la un adolescent. Nu te distrezi, mori. Mori inainte sa stii ce se intampla, si n-o sa intelegi asta decat atunci cand o sa te trezesti intr-o diminiata cu un gust de "beton", de asflat mental. N-o sa mai simti vreun altul, si s-ar putea sa nu mai poti rezolva puzzle-ul tau; piese lipsa, sau un timp fara rabdare, care loveste atunci cand si unde esti mai vulnerabil.

Merita? Disciplineaza-ti dorintele. Canalizate corect, ele sunt un dar. Un "primum movens" care poate face din tine un invingator, o invingatoare. Fii diferit. Nu te lasa contaminat de o mentalitate pervertita, care iti cere tot, si te lasa la urma cu cenusa in maini, si fara un sens in viata. Miza e prea mare, si rasplata celor care au curajul sa mearga in sens invers e pe masura. A lua cu ambele maini fara discernamant nu e elixirul vesnicei tinereti, ci e o nebunie, un drog, a carui dependenta o sa te duca unde nu stii acum, o prapastie fara fund cu pereti abrupti.

Ai curajul sa fii diferit. Ai curajul sa fii altel. Ai curajul sa fii inocent.

Ganduri despre ... caracter!
Vorbește-mi în zori
 

Comentarii

Fără comentarii deocamdată. Fii primul care adaugă un comentariu
Deja înregistrat? Loghează-te aici
Guest
Miercuri, 18 Septembrie 2019
Dacă dorești să te înregistrezi, completează formularul și câmpurile referitoare la numele de utilizator, parolă sau nume întreg.

Imagine Captcha