Timp citire: 2 minute (329 cuvinte)

Invitație la cină!

       „Iată Eu stau la ușă, și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine.” (Apoc. 3: 20) Acest verset este asociat de multe ori cu evanghelizarea, chemarea la pocăință a celor nemântuiți, însă în textul biblic aceste cuvinte sunt adresate celor din biserică (din Laodicea), după îndemnul la pocăință. Cred că aceste cuvinte sunt valabile pentru noi toți și sunt atât de frumoase și profunde! Sunt o invitație la cina: Isus ne invită să cinăm cu El, la noi acasa!

         Dacă prânzul îl iei, uneori, pe fugă, din mers, în birou, într-un loc public și aproape cu oricine e prin preajmă, cina e cu totul altceva. La cină mănânci într-un loc retras, cu cei apropiați, pentru părtășie și intimitate.

         Foarte interesant că Isus spune „...stau la ușă și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide”, nu zice dacă aude bătaia din ușă, bocănitul... Referindu-se la asta, Jerry Dirmann, spune că Isus „bate” folosind cuvinte (glasul - cuvinte), iar noi putem să deschidem, să răspundem tot prin cuvinte. Și despre asta e vorba!! Isus vrea să petreacă timp cu noi. El să ne vorbească și noi să-I vorbim. Și acest dialog, această părtășie cu El ne hrănește: ne dă energie și forță spirituală. Mă gândesc că nu întâmplător versetul următor, vs 21 spune: „Celui ce va birui îi voi da să șadă cu Mine”. Ca să biruiești ai nevoie de putere, puterea o primești prin hrană, această hrană e servită cină, în părtășie cu El!

         Cel dintâi și Cel de pe urmă, Cel viu (Apoc 1: 17, 18) Cel Sfânt, Cel Adevărat, Cel ce deschide și nimeni nu va închide, Cel ce închide și nimeni nu va deschide (Apoc cap 3: 7) se coboară la ușa inimii noastre și vrea să cinăm, în intimitatea odăiței noastre! Ferice ce cine aude glasul Lui și-I deschide!

 

Ema A

NU UITA DE DUMNEZEU !
In seara de Halloween
 

Comentarii

Fără comentarii deocamdată. Fii primul care adaugă un comentariu
Deja înregistrat? Loghează-te aici
Guest
Miercuri, 19 Iunie 2019
Dacă dorești să te înregistrezi, completează formularul și câmpurile referitoare la numele de utilizator, parolă sau nume întreg.

Imagine Captcha