Timp citire: 1 minut (195 cuvinte)

Identitate asumată

identity 510866 960 720

Motto-ul moral al timpului pe care îl trăim pare sa fie relativismul.

Încet, încet ne lăsăm și noi creștinii contaminați de vraja lui. Desigur, când suntem confruntați avem și o scuză: o facem în numele iubirii. Acceptam, pentru ca iubim,nu asimilam pentru ca simțim. Dar adevărul iese la iveală în situații de "criză" unde suntem tentați să apeleam prioritar la drepturile omului și mult mai puțin sau deloc la întoarcerea celuilalt obraz. Diluam principii și legitimitatea morala a Bibliei și învățăturilor ei...radicale. Reacționam puțin sau deloc în situații care impun afirmarea identității de copil al lui Dumnezeu.

 

Îmi este din ce în ce mai clar însă că singura modalitatea de a trăi precum un creștin este în a o face într-un mod radical. Doar că un astfel de profil atrage aproape invariabil acea atitudine de ură din partea lumii, căreia nu îi place să aibă termeni de comparație absoluți. 

Dar dacă nu o facem, de mințim singuri. S-ar  putea să ajungem odată în fața Creatorului și să auzim și noi "mergeți de la Mine, căci nu vă cunosc" .

 

Va provoc să ne asumăm activ identitatea și să o trăim zilnic.

 

 

 

Minunea din zâmbetul soției
„CE FACI CU CEEA CE AI PRIMIT?”

Intrări asemănătoare

 

Comentarii

Fără comentarii deocamdată. Fii primul care adaugă un comentariu
Deja înregistrat? Loghează-te aici
Guest
Joi, 19 Septembrie 2019
Dacă dorești să te înregistrezi, completează formularul și câmpurile referitoare la numele de utilizator, parolă sau nume întreg.

Imagine Captcha