Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile! Psalmi 139:23

Timp citire: 2 minute (396 cuvinte)

Ganduri despre ... caracter!

Motto: "Hotararea, dreptatea, exemplul si sinceritatea alcatuiesc ceea ce noi numim caracter, el este temelia demnitatii personale." (Francois de la Rochefoucauld)

Caracterul uman ... pentru unii o notiune, pentru altii un concept, pentru cei mai multi un fapt ce trebuie trecut pe "mute" si suprimat pentru ca nu-i asa ... un om cu caracter nu e usor de manipulat, nu e usor de clintit de pe principiile pe care Dumnezeu le zideste in el, un om de caracter este, ramane si va fi omul care nu va cauta glorie personala, nu va cauta glorie desarta, ci va urmari intotdeauna glorificarea Celui ce l-a rascumparat, l-a echipat si l-a trimis cu o misiune precisa.
Nu iti irosi viata incercand sa iti suprimi caracterul ... nu incerca sa inlantuiesti constiinta ... ci alege sa ai un scop mai inalt decat tine in viata. Alege sa dai dovada de caracter atunci cand vine vorba de viata de zi cu zi, de cei din jurul tau, dar mai ales atunci cand vine vorba de Dumnezeu. Caracterul e o alegere, viata e o suma de alegeri, iar ceea ce alegi ... atunci cand iei fiecare decizie, iti va forma, mai devreme sau mai tarziu, CARACTERUL.
E destul de usor sa vorbesti in zilele noastre de caracter, mai ales cand in jur acesta este atat de firav ca si exprimare ... insa nu vorbele ar trebui sa ne caracterizeze, ci poate ca in locul vorbelor mult mai puternic ar putea "vorbi" ceea ce facem. O astfel de idee e ilustrata si de unul dintre scriitorii clasici francezi atunci cand spunea: "Toti oamenii se aseamana prin cuvinte, numai faptele ii deosebesc."
Cat adevar!!!!!
Nu poti cumpara caracterul oricate scoli ai face si oricat de bune ar fi scolile alea. Nu poti cumpara virtutea pe care o aduce caracterul, nu poti sa o mostenesti, nu poti sa ai asa ceva decat daca te lasi modelat de Cel ce este in glorie, deoarece EL este cel ce iti daruieste in modul cel mai extraordinar ... posibilitatea de a intra cu EL in glorie.
Indrazneste sa crezi! Indrazneste sa ceri mai mult de la Dumnezeu si, de ce nu, de la tine! Indrazneste sa visezi mai mult si ... mai departe! Indrazneste sa indraznesti! Daca esti un om de caracter Dumnezeu va construi in tine, pe tine si ... prin tine!
Intrebarea e ... esti tu un om de caracter??? Ai demnitate personala???

Ritm și inimă
Mort de batranete
 

Comentarii 1

calin pe Miercuri, 21 Februarie 2018 23:30

Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul. 1 Ioan 3:18

[quote]Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul. 1 Ioan 3:18[/quote]
Deja înregistrat? Loghează-te aici
Guest
Luni, 21 Ianuarie 2019
Dacă dorești să te înregistrezi, completează formularul și câmpurile referitoare la numele de utilizator, parolă sau nume întreg.

Imagine Captcha