Timp citire: 4 minute (731 cuvinte)

Este Biblia adevărată? - Acuratețe științifică (III)

Biblia se deosebește clar de orice alt document din istorie. Orice afirmație pe care o face cu privire la știință nu este doar adevărată, ci este crucială pentru o înțelegere corectă vizavi de originea universului, pământul, fosilele, viața și ființele umane. Cu cât studiem și învățăm mai mult despre lume, cu atât ajungem să apreciem mai mult acuratețea și caracterul supranatural al Bibliei.
Biblia nu a pretins niciodată că este un manual de știință. Cu toate acestea, Biblia susține că este „adevărată de la început" (Psalmul 119: 160 ), deci fiecare referință specifică despre știință trebuie să fie de asemenea viabilă.
Acesta este un mod în care poate fi testată autenticitatea Bibliei. Însuși Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, care este autorul întregii Scripturi, a afirmat că ar trebui să credem tot ce spune El despre lucrurile pământești (Ioan 3:12).
De-a lungul secolelor, Biblia a fost testată riguros din punct de vedere al acurateței științifice și nu a eșuat niciodată. Nu numai că Cuvântul lui Dumnezeu este întotdeauna adevărat; s-a dovedit a fi cheia pentru a înțelege lumea lui Dumnezeu astăzi!
Oamenii de știință s-au ocupat de tot felul de întrebări interesante despre procesele fizice și biologice care au produs lumea pe care o vedem astăzi, dar se limitează la observarea, testarea și experimentarea cu ajutorul proceselor și creaturilor actuale. Ei pot doar presupune ceva despre trecut pe baza unor dovezi fragmentare și presupuneri părtinitoare, pe care nu le pot dovedi sau respinge științific, deoarece ei nu au fost prezenți pentru a observa ce s-a întâmplat în trecutul îndepărtat.
Cu alte cuvinte, ei trebuie să se bazeze pe convingerile lor preconcepute despre trecut. Știința este un instrument util, dar limitat, deoarece oamenii sunt falibili și observatori limitați.
Pe de altă parte, Dumnezeu, care are toate cunoștințele, a fost prezent atunci când a creat universul. El ne-a dezvăluit într-o relatare a martorilor oculari ce s-a întâmplat în trecut pentru a produce ceea ce vedem în lumea de azi.

Există o serie de exemple cunoscute în care Biblia a susținut ceea ce știința abia acum începe să recunoască. De exemplu:

ASTRONOMIE: Biblia susține că universul a avut un început. Filozofii și oamenii de știință au respins această afirmație timp de două mii de ani, dar acum astronomii cred că universul a avut un început, așa-numitul big bang (deși cu un interval de timp foarte diferit).
ANTROPOLOGIE: Biblia susține că toți oamenii sunt „un singur sânge" descendent dintr-un bărbat și o femeie (Fapte 17:26; 1 Corinteni 15:45; Genesa 3:20). Unii biologi din secolul al XIX-lea au susținut că diferite rase descind din animale inferioare, dar astăzi genetica a verificat că există o singură rasă umană.
BIOLOGIE: Biblia susține că Dumnezeu a creat animale „după felul lor". Biologii din secolul al XIX-lea au susținut că animalele au evoluat din alte animale, foarte diferite, dar astăzi, biologia confirmă faptul că viețuitoarele se reproduc în cadrul speciei lor.
GEOLOGIE: Biblia susține că Dumnezeu a distrus pământul și viețuitoarele care îl locuiau în potopul mondial. Geologii din secolul al XIX-lea au argumentat că straturile de rocă și fosilele găsite în ele s-au format pe măsură ce sedimentele au fost depuse treptat, dar astăzi geologia confirmă că multe straturi de rocă au fost depuse în urma unei catastrofe, îngropând fosilele în doar câteva minute sau ore.

Știința în Biblie

Astronomie
• Stelele sunt nenumărate (Genesa 22:17; Ieremia 33:22)
• Stelele diferă în marime (1 Corinteni 15:41)
• Stelele urmează un model predictibil (Ieremia 31:35)
• Pământul este rotund, nu plat (Isaia 40:22; Psalmul 103: 12)
• Pământul nu atârnă de nimic (nu este construit pe stâlpi) (Iov 26: 7)

Dovezi științifice ale unui univers tânăr:
1) galaxii spirală
2) „Lipsa" resturilor de supernovă
3) comete de scurtă durată
4) Luna care se îndepărtează de Pământ

Geologie
• Ciclul apei (Eclesiastul 1: 7; Isaia 55:10)
• Curenții mării (Psalmul 8: 8)
• „Fântânile adâncului s-au despărțit" (Geneza 7:11)

Dovezi științifice ale unui pământ tânăr:
1) Continentele erodează prea repede
2) Prea mult noroi pe fundul mării
3) Prea mult sodiu în ocean
4) Degradarea prea rapidă a câmpului magnetic al pământului

Biologie
• Circulația sângelui (Levitic 17:11)

Dovezi științifice ale unei creații recente:
1) Codul ADN și complexul ireductibilității
2) Lipsa verigilor de legătură în evidența fosilelor
3) Vasele de sânge din fosile​

Minunea din zâmbetul soției
„CE FACI CU CEEA CE AI PRIMIT?”

Intrări asemănătoare

 

Comentarii

Fără comentarii deocamdată. Fii primul care adaugă un comentariu
Deja înregistrat? Loghează-te aici
Guest
Joi, 19 Septembrie 2019
Dacă dorești să te înregistrezi, completează formularul și câmpurile referitoare la numele de utilizator, parolă sau nume întreg.

Imagine Captcha