Timp citire: 1 minut (163 cuvinte)

Credincios în lucrurile mici

Azi am aruncat o privire pe fereastră. Pe ACEA fereastră care îmi oferă priveliștea cea mai puțin atrăgătoare dintre toate ferestrele din apartament: peisajul idilic al unor tomberoane de gunoi din cartier. Asezate nemțește, ce-i drept, dar nu mai puțin tomberoane.

Un timp de "nothing box" al barbatului asezat pe piatra și privind în gol. (Dacă e să păstrăm analogia unor sculpturi celebre :P ) . Doar ca azi am am văzut ceva interesant. Un batrânel.

 

Îmbracat la patru ace, cu palaria pe cap, ducea o punga cu resturi la gunoi. Mă așteptam sa o lase și să plece mai departe spre oraș. Vestimentația indica  asta. Dar batrânul a lăsat punga și s-a întors în locuință.

M-a impresionat. Mi-am dat seama că pentru el și cei 30 de metri până la tomberon era un act social și presupunea o decență socială, inclusiv sub aspectul ei vestimentar.

Mi-am adus aminte de versetul care spune:  „Cine este credincios în cele mai mici lucruri este credincios şi în cele mari". (Luca 16:10)

Continuă să priveşti
Schiță
 

Comentarii

Fără comentarii deocamdată. Fii primul care adaugă un comentariu
Deja înregistrat? Loghează-te aici
Guest
Miercuri, 19 Iunie 2019
Dacă dorești să te înregistrezi, completează formularul și câmpurile referitoare la numele de utilizator, parolă sau nume întreg.

Imagine Captcha