Timp citire: 4 minute (713 cuvinte)

Ceșcuța de ceai

„O familie a hotărât să facă o excursie într-un magazin de antichități din Anglia, pentru a celebra 25 de ani de la căsătorie. Și soției și soțului le plăceau antichitățile și produsele de argilă, obiectele ceramice, în special ceștile de ceai. Au observant o ceșcuță excepțională și au întrebat: „Putem să vedem ceșcuța aceea? Nu am văzut niciodată ceva atât de frumos!”.
În timp ce doamna le oferea ceea ce ceruseră, ceșcuța de ceai a început să vorbească:
”Voi nu puteți să înțelegeți. Nu am fost de la început o ceșcuță de ceai. Cândva, am fost doar un bulgăre de argilă roșie. Stăpânul m-a luat și m-a rulat, m-a bătut tare, m-a frământat în repetate rânduri, iar eu am strigat:
- „Nu face asta!”,„Nu-mi place!”, „Lasă-mă în pace!”, dar El a zâmbit doar și a spus cu blândețe:
- „Încă nu!”.
Apoi, ah! Am fost așezată pe o roată și am fost învârtită, învârtită, învârtită.
- „Oprește! Amețesc! O să-mi fie rău!”, am strigat.
Dar Stăpânul doar a dat din cap și a spus, liniștit:
- „Încă nu”.
M-a învârtit, m-a frământat și m-a lovit și m-a modelat, până a obținut forma care i-a convenit, iar apoi m-a băgat în cuptor. Niciodată nu am simțit atâta căldură! Am strigat, am bătut și am izbit ușa…
- „Ajutor! Scoate-mă de-aici!”
Puteam să-L văd printr-o deschizătură și puteam citi pe buzele Sale, în timp ce clătina din cap dintr-o parte în alta:
- „Încă nu”.
Când mă gândeam că nu voi mai rezista încă un minut, ușa s-a deschis. Cu atenție, m-a scos afară și m-a pus pe raft… am început să mă răcoresc. O, mă simțeam atât de bine! „Ei, așa este mult mai bine”, m-am gândit. Dar, după ce m-am răcorit, m-a luat, m-a periat și m-a colorat peste tot… mirosurile erau oribile. Am crezut că mă sufoc.
- „O, te rog, încetează, încetează!”, am strigat. El doar a dat din cap și a spus:
- „Încă nu”
Apoi, deodată m-a pus din nou în cuptor. Numai că acum nu a mai fost ca prima dată. Era de două ori mai fierbinte și simțeam că mă voi sufoca. L-am rugat. Am insistat. Am strigat. Am plâns… eram convinsă că nu voi scăpa! Eram gata să renunț. Chiar atunci, ușa s-a deschis și El m-a scos afară și, din nou, m-a așezat pe raft, unde m-am răcorit și am așteptat și am așteptat, întrebându-mă: „Oare ce are de gând să-mi mai facă?”.
O oră mai târziu, mi-a dat o oglindă și a spus:
- „Acum uită-te la tine!”. Și m-am uitat.
- „Aceea nu sunt eu; aceea nu pot fi eu… Este frumoasă. Sunt frumoasă!”
El mi-a vorbit blând:
- „Vreau să ții minte, știu că a durut când ai fost rulată, frământată, lovită, învârtită, dar, dacă te-aș fi lăsat singură, te-ai fi uscat. Știu că ai amețit când te-am învârtit pe roată, dar, dacă m-aș fi oprit, te-ai fi desfăcut bucățele, te-ai fi fărâmițat. Știu că a durut și că a fost foarte cald și neplăcut în cuptor, dar a trebuit să te pun acolo, altfel te-ai fi crăpat. Știu că mirosurile nu ți-au făcut bine când te-am periat și te-am colorat peste tot, dar, dacă nu aș fi făcut asta, niciodată nu te-ai fi călit cu adevărat. Nu ai fi avut strălucire în viață. Dacă nu te-aș fi băgat pentru a doua oară în cuptor, nu ai fi supraviețuit prea mult, fiindcă acea întărire nu ar fi ținut. Acum ești un produs finit. Acum ești ceea ce am avut în minte prima dată când am început să lucrez cu tine”.


Morala care se ascunde în spatele acestei povești este următoarea: fiecare dintre noi poate fi asemănat cu argila care trebuie modelată, iar Dumnezeu este Olarul. În procesul prelucrării uneori trecem prin fământări, alteori suntem expuși la presiuni, sunt și cuptoare… însă toatea aceste sunt folosite spre binele nostru, să putem deveni ceea ce El dorește să fim, să strălucim și să putem împlini voia Lui cu privire la noi.
Când treci prin momente dificile, când suferi și îți e greu, când nu înțelegi ce se întâmplă în viața ta, fă-ți un ceai, bea-l dintr-o ceșcuță drăguță și stai de vorbă cu Olarul.


Autor: Arsenie Boca, morală adaptată
http://psihowellness.ro/povesti-terapeutice/povestea-cescutei-de-ceai/

 

 

 

Paradoxul iubirii neconditionate.
Rugăciunea – Comunicare cu Dumnezeu
 

Comentarii

Fără comentarii deocamdată. Fii primul care adaugă un comentariu
Deja înregistrat? Loghează-te aici
Guest
Joi, 19 Septembrie 2019
Dacă dorești să te înregistrezi, completează formularul și câmpurile referitoare la numele de utilizator, parolă sau nume întreg.

Imagine Captcha