Timp citire: 2 minute (373 cuvinte)

Cât de frumos ai devenit, omule

Am fost cam...dintotdeauna mai plinuță. Nu pot să spun că eram foarte complexată de treaba asta, nici nu-mi petreceam nopțile plângându-mi în pernă crudul " destin". Din fericire, Dumnezeu a avut grijă să mă învețe că eu nu sunt reprezentată de kilograme, ten perfect, înălțime sau un chip angelic.
Asta nu înseamnă că am fost sau sunt mereu mulțumită de felul cum arăt, cred că este sănătos să avem în vedere și acest exterior de carne, dar nu am să pun niciodată mai mult preț pe fizic decât pe caracter.

Mă doare însă pentru tonele de fete (poate și băieți) care nu-și găsesc liniștea din cauza felului cum arată. Și poate că, într-un final, ar reuși să se accepte, dacă nu ar fi întotdeauna judecate de băieți. De ce oare ne lăsăm înșelați de ce izbește ochiul? Carcasa pe care o purtăm nu are nimic special în ea. E doar înveliș. Dincolo de acest înveliș stă farmecul nostru. Bunătatea, credincioșia, bucuria, curajul, jertfirea, onestitatea, dragostea..vin din cel mai mic și "neînsemnat" loc al tău, sufletul. 
Poate nu am eu peri albi pe cap, dar îmi permit să vă promit că nimic nu e mai frumos decât un suflet bun. 
Înfrumusețează-te, omule drag. Stai toată ziua în oglindă. Dar ai grijă să alegi pentru acest proces oglinda inimii. Pune-ți toate podoabele Duhului Sfânt, acoperă-te cu hainele scumpe ale dragostei jertfitoare, parfumează-te cu cel mai de preț parfum: mireasma vieții veșnice. 
Doamne, cât de frumos ai devenit, omule. 
Răspândești lumină, pansezi răni, întinzi brațe iubitoare, oferi din Tine celui nevoiaș, îți pleci genunchii în rugăciune pentru cel slab. Îți strălucește frumusețea pe chip!

Nu mai lua seama la vorbe aruncate în vânt despre aspectul tău fizic. Din păcate, ele indică foarte clar un anumit nivel de educație. Cine își permite luxul să amintească de asta, a pierdut sigur lecțiile despre bun simț. 
Eu am decis. Nu mai permit nimănui să-mi indice valoarea. Sunt ceea ce sunt prin har. Și nu, nu mi-e frică că o să rămân singură. Dacă cineva are ochi doar pentru minusurile mele, atunci nu e în locul unde trebuie. Chiar dacă pare că lumea a luat-o razna, mie nu mi-e teamă. Din contră, am o pace cum n-am avut pentru multe alte lucruri. Cred că între atâta aglomerație există și acel el care a înțeles esența vieții. 
Nu uitați: suntem frumoși în măsura în care ne legăm inima de Hristos!

 

JARDA SIMONA LILIANA

 

 

 

Nu stiu care este muntele tau
Nu uita de zahar
 

Comentarii

Fără comentarii deocamdată. Fii primul care adaugă un comentariu
Deja înregistrat? Loghează-te aici
Guest
Joi, 22 August 2019
Dacă dorești să te înregistrezi, completează formularul și câmpurile referitoare la numele de utilizator, parolă sau nume întreg.

Imagine Captcha