Timp citire: 3 minute (637 cuvinte)

Alegerea soldatului american

VREI sa te casatoresti… DAR… trebuie sa alegi doar UNA…

„Pazeste-ti inima mai mult decat orice, caci din ea ies izvoarele vietii!” – Proverbe 4:23

                         

Un soldat american necasatorit, inainte de a pleca pe front, s-a dus la biblioteca si a cerut o carte. Era o carte de poezii. A citit cartea care a avut un impact foarte mare asupra sa. Dar ce l-a impresionat mai mult decat cartea erau comentariile pe care cineva le scrisese pe marginile paginilor. Cartea fusese donata bibliotecii de catre persoana care scrisese comentariile. Asa ca numele si adresa ei erau scrise pe carte.

Plecat pe front, a decis sa-i scrie acestei persoane. I-a spus cat de mult l-a impresionat cartea si ce impact au avut comentariile pe care ea le scrisese pe marginile cartii. Ea i-a scris inapoi. Asa au inceput sa corespondeze si, cu cat isi scriau, relatia lor devenea din ce in ce mai puternica. Si ea era necasatorita…

Intr-una din scrisori, el i-a scris si a rugat-o sa-i trimita o fotografie. Ea i-a spus ca daca se simte apropiat de ea si daca dragostea lui este adevarata, nu va conta cum arata. Asa ca nu i-a trimis nicio fotografie.

Cand s-a terminat razboiul si el s-a intors in SUA, si-au dat intalnire in New York , in Grand Central Station. Ca sa se recunoasca, ea l-a rugat sa tina cartea in mana, iar ea va avea un trandafir.

Asa ca in acea zi, intr-un loc imens, un soldat venit de pe front, cu o carte in mana cauta o femeie cu un trandafir in mana. Va dati seama ce asteptari avea? Era pe punctul de a se intalni cu femeia careia ii declarase iubirea sa, femeia pe care o iubea dar pe care nu o vazuse niciodata…

Asteptand, a vazut o fata superba, imbracata intr-o rochie verde, care-l privea atent. Ea s-a indreptat catre el si… era minunata! Era dincolo de orice imaginatie. Iar el s-a uitat si a vazut ca ea nu avea niciun trandafir in mana….

La o distanta mai mare a observat o doamna in varsta. Si-a dat seama ca asteapta pe cineva….!  Avea un trandafir in mana…!!!

Va puteti imagina? Tanara superba si doamna in varsta care nu arata foarte bine, dar cu un trandafir in mana. Si nu era frumoasa, chiar destul de urata si imbatranita. Voi ce ati fi ales? Persoanei cu trandafirul in mana ii stia sufletul si era indragostit de ea, dar acum cand o vedea, nu mai simtea deloc acelasi lucru. CE SA FACA? CUM SA PROCEDEZE???

S-a indreptat spre doamna urata cu trandafirul in mana….

In acest timp, tanara frumoasa s-a oprit la cativa pasi de el, l-a privit, i-a zambit si l-a intrebat:
“- Vii cu mine soldat?”

Inima lui era sfasiata…. Decizii… Alegeri….

S-a gandit un minut lung….

In timp ce tanara se indeparta de el, constiinta l-a determinat sa aleaga: si-a continuat drumul catre persoana in varsta care tinea trandafirul in mana, s-a apropiat de ea si i-a zis:

“- Buna ziua! Ma bucur sa va cunosc…. De fapt…, as vrea sa va invit sa servim cina impreuna la restaurant!  Eu sunt cel care v-am scris acele scrisori de pe front. Am fost foarte incantat de tot ce mi-ati scris cand eram in razboi. Acum ca va vad in fata mea, sunt foarte derutat… Vreau sa discutam si sa clarificam unele lucruri pe care le-am scris in scrisori.”

Femeia in varsta i-a raspuns:

“- Fiule, nu stiu ce se intampla aici, dar tanara imbracata in verde care  a trecut pe langa tine, m-a rugat sa tin in mana acest trandafir si mi-a spus ca, DACA vei veni la mine, sa-ti spun ca te asteapta la restaurantul de colo pe care il vezi…!”

MORALA:

„Pazeste-ti inima mai mult decat orice, caci din ea ies izvoarele vietii!” – Proverbe 4:23

sursa:petricamoisuc.wordpress.com

Părinți implicați – Lansare proiect
Introspectie.
 

Comentarii

Fără comentarii deocamdată. Fii primul care adaugă un comentariu
Deja înregistrat? Loghează-te aici
Guest
Miercuri, 18 Septembrie 2019
Dacă dorești să te înregistrezi, completează formularul și câmpurile referitoare la numele de utilizator, parolă sau nume întreg.

Imagine Captcha