Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile! Psalmi 139:23

Blog-uri eLogos

Secțiunea de blog-uri eLogos

CREDINŢĂ FĂRĂ PUTERE

 

Romani 10:17

CREDINŢĂ FĂRĂ PUTERE

 "Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos."Romani 10:17

Mulţi dintre noi ne mulţumim cu o credinţă fără vlagă. Nu ne punem în bătaia focului, când vine vorba de încredere în Dumnezeu. Există multe lucruri în care spunem că credem, însă în realitate nu le putem crede, pentru că nu-şi fac apariţia în modul nostru de viaţă. Ar trebui să trăim în aşa o dependenţă de Dumnezeu, încât dacă El n-ar fi ceea ce pretinde a fi, noi ne-am prăbuşi. Asta înseamnă căutarea ocaziilor în care să ne încredem mai mult în El; înseamnă o asemenea trăire, încât Dumnezeu să devină o realitate a vieţii tale; înseamnă luarea deciziilor care-ţi pregătesc credinţa pentru momentele dificile care stau să vină. Poate întrebi: "Cum pot face acest lucru?" Pavel a răspuns la o asemenea întrebare: "Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos."(Romani 10:17) Dacă cineva ţi-ar putea pune sub limbă un termometru spiritual, pentru a-ţi măsura credinţa, factorul care ar face "temperatura" să crească sau să scadă, ar fi timpul petrecut în compania Cuvântului. Poate spui: "Ei bine, credinţa mea este cam "scăzută"." Atunci ştim că nu ai petrecut suficient timp citind Cuvântul. Poate spui: "Aş fi dorit să am credinţa ta." De fapt, nu există nici un secret în privinţa modului în care putem scurta distanţa dintre credinţa noastră şi a altora - trebuie să ne rezervăm mai mult timp pentru a citi şi medita la Cuvântul Său. Este întotdeauna uşor? Nu. Trebuie să ne rearanjăm priorităţile, să deţinem un control mai strict asupra timpului şi să punem citirea Bibliei în fruntea listei de priorităţi, însă dacă doreşti cu hotărâre să te maturizezi în credinţă, vei fi dispus să plăteşti acest preţ.

 

click ---> Metanoia - Telegram Channel - BibleStudy <--- click

Continuă să citești
  23 accesări
  0 comentarii

Premiul cel mare

Celui ce va birui îi voi da să şadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, după cum şi Eu am biruit şi am şezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie. – Apocalipsa 3:21 Un premiu este o distincţie dată câștigătorului unei competiţii sau ca răsplată pentru o performanţă sau o contribuţie extraordinară. Printre cele mai prestigioase premii se află Premiul Nobel. Alfred B. Nobel (1833–1896) a fost un chimist, inginer, inventator, om de afaceri și filantrop suedez. A deţinut 355 de brevete diferite, dar a devenit cel mai bine cunoscut ca inventatorul dinamitei. Criticat pentru dezvoltarea acestui exploziv, Nobel era îngrijorat gândindu-se cum urmau să-și aducă oamenii aminte de el. Din moment ce nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii, el a decis să facă ceva care să fie de folos omenirii în mod pozitiv.Pe 27 noiembrie 1895, la Clubul Suedez-Norvegian de la Paris, Nobel a semnat ultimul testament și a pus deoparte o parte semnificativă din averea sa pentru a înfiinţa Premiile Nobel, care urmau să fie înmânate anual, fără deosebire de naţionalitate, răsplătind contribuţii exemplare pentru umanitate. Primul dintre aceste premii a fost înmânat în 1901. Ceremoniile anuale de înmânare a premiilor pentru chimie, economie, literatură, fizică și psihologie sau medicină se ţin la Stockholm, Suedia, iar pentru pace, în Oslo, Norvegia.Fiecare câștigător sau laureat primește o medalie de aur, o diplomă și o sumă semnificativă de bani. Ceremoniile de decernare sunt urmate de un banchet special la care participă și familia regală suedeză în Stockholm și regele și regina Norvegiei în Oslo. Lista câștigătorilor include nume precum Marie Curie, Albert Einstein, Albert Schweitzer, Ernst Hemingway, Jean-Paul Sartre, Martin Luther King Jr., Maica Tereza și Nelson Mandela.Cartea Apocalipsa menţionează premiile ce vor fi date celor care vor birui forţele răului. Răsplata este cu mult mai mult decât o medalie de aur, o diplomă și niște bani de cheltuit. Ea include viaţa veșnică (2:1), păstrarea numelui în cartea vieţii (3:5) și a sta cu Hristos pe gloriosul Său tron (3:21). Niciunul dintre Premiile Nobel nu poate fi comparat cu acestea.Cum îţi plănuiești viitorul? Sunt premiile acestei lumi mai atractive decât cele veșnice? Adu-ţi aminte că orice distincţie omenească se va încheia mai devreme sau mai târziu pentru tine și doar cele veșnice vor mai dăinui!

  23 accesări
  0 comentarii

NU UITA DE DUMNEZEU !

NU UITA DE DUMNEZEU

" Dar au uitat curând lucrările Lui, şi n-au aşteptat împlinirea planurilor Lui." Psalmul 106:13

Dumnezeu ştie ce înseamnă a fi "folosit" de copiii săi, în special când aceştia se comportă ca nişte studenţi care sună acasă doar atunci când banii sunt pe terminate. Există o temă tristă şi a tot prezentă în Vechiul Testament; Dumnezeu îşi binecuvânta copiii, iar aceştia îl uitau. El îi binecuvânta din nou şi aceştia iarăşi îl uitau, la aminte: "Dar El i-a scăpat, din pricina Numelui Lui, ca să-Şi arate puterea. A mustrat marea Roşie, şi ea s-a uscat; şi i-a trecut prin adâncuri ca printr-un pustiu. I-a scăpat din mâna celui ce-i ura, şi i-a izbăvit din mâna vrăjmaşului. Apele au acoperit pe potrivnicii lor. N-a rămas unul măcar din ei. Atunci ei au crezut în cuvintele Lui şi au cântat laudele Lui. Dar au uitat curând lucrările Lui, şi n-au aşteptat împlinirea planurilor Lui." Psalmul 106:8-13 De ce îl uităm mereu pe Dumnezeu? Un bărbat a spus: "Am participat la o mulţime de petreceri şi viaţa mea a scăpat de sub control." O doamnă a spus: "Am devenit foarte ocupată cu munca mea. Lăcomia mi-a acaparat inima şi banii au devenit forţa motrice a vieţii mele." Un student a spus: "Am devenit total preocupat de propria persoană. Înainte de a-mi da seama, devenisem centrul propriului meu univers, iar Dumnezeu a fost dat deoparte." Indiferent de detalii, păcatul creează o breşă crescândă în relaţia noastră cu El. Cu cât se măreşte breşa cu atât mai puţin ne rugăm şi cu cât ne rugăm mai puţin cu atât ruptura se măreşte. Cum poţi împiedica acest lucru? Făcând din citirea Bibliei şi rugăciune cea mai importantă prioritate a zilei!

click ---> Metanoia - Telegram Channel - BibleStudy <--- click

  31 accesări
  0 comentarii

Invitație la cină!

       „Iată Eu stau la ușă, și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine.” (Apoc. 3: 20) Acest verset este asociat de multe ori cu evanghelizarea, chemarea la pocăință a celor nemântuiți, însă în textul biblic aceste cuvinte sunt adresate celor din biserică (din Laodicea), după îndemnul la pocăință. Cred că aceste cuvinte sunt valabile pentru noi toți și sunt atât de frumoase și profunde! Sunt o invitație la cina: Isus ne invită să cinăm cu El, la noi acasa!

         Dacă prânzul îl iei, uneori, pe fugă, din mers, în birou, într-un loc public și aproape cu oricine e prin preajmă, cina e cu totul altceva. La cină mănânci într-un loc retras, cu cei apropiați, pentru părtășie și intimitate.

         Foarte interesant că Isus spune „...stau la ușă și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide”, nu zice dacă aude bătaia din ușă, bocănitul... Referindu-se la asta, Jerry Dirmann, spune că Isus „bate” folosind cuvinte (glasul - cuvinte), iar noi putem să deschidem, să răspundem tot prin cuvinte. Și despre asta e vorba!! Isus vrea să petreacă timp cu noi. El să ne vorbească și noi să-I vorbim. Și acest dialog, această părtășie cu El ne hrănește: ne dă energie și forță spirituală. Mă gândesc că nu întâmplător versetul următor, vs 21 spune: „Celui ce va birui îi voi da să șadă cu Mine”. Ca să biruiești ai nevoie de putere, puterea o primești prin hrană, această hrană e servită cină, în părtășie cu El!

         Cel dintâi și Cel de pe urmă, Cel viu (Apoc 1: 17, 18) Cel Sfânt, Cel Adevărat, Cel ce deschide și nimeni nu va închide, Cel ce închide și nimeni nu va deschide (Apoc cap 3: 7) se coboară la ușa inimii noastre și vrea să cinăm, în intimitatea odăiței noastre! Ferice ce cine aude glasul Lui și-I deschide!

  41 accesări
  0 comentarii

Calatoria Crestinului de John Bunyan

Călătoria creştinului

Descriere

Cartea de faţă este cea mai răspândită în lume după Biblie. Însuşi acest fapt vorbeşte despre însemnătatea cuprinsului ei. A fost scrisă acum câteva sute de ani de un creştin care a trăit mai întâi el însuşi tot ce este aşternut în ea.

De aceea, deşi scrisă într-un limbaj foarte bogat în imagini şi figuri de stil, ea este totuşi o carte inspirată din viaţă şi pentru viaţă. Este vorba de ceea ce întâmpină,de obicei, cel ce se hotărăşte să trăiască o viaţă întreagă cu Cristos şi primeşte pe Domnul Isus ca pe Cel ce amurit în locul lui şi a înviat pentru el.

Cartea nu este uşor de înţeles pentru cel ce este un creştin cu numele. Oricărui om care nu este născut din nou ea i se pare un basm.

Cuprins PARTEA ÎNTÂI

Continuă să citești
  37 accesări
  0 comentarii

In seara de Halloween

A trecut și halloween-ul și-am supraviețuit. Aseară, câțiva copii au venit în fața porții să le dau bomboane. Nu aveau nevoie de costume speciale pentru eveniment. Erau cu hainele de toate zilele. Jerpeliți și galbeni. Anemici și triști. Ei au halloween în fiecare zi.Trick or Treat ? Adică, vă speriem sau ne dați bomboane? Vă dăm bomboane. Nu ne mai speriați.Sunt suficienți polițiștii să ne sperie. Politicienii, prețurile, patronii, proștii și paparudele de la televizor. Noi ar trebui să avem o sărbătoare o dată pe an în care să nu ne speriem.De aceea fiți tari. Și nu vă mai speriați. Ultimul cuvânt îl are Dumnezeu. De sute de ori scrie în Sfânta Scriptură să nu ne temem.Și să nu sărbătorim halloween-ul. Fondatorul bisericii Satanice, Anton Szandor La Vey, spunea că sărbătoarea de halloween e una dintre cele mai mari sărbători ale adepților lui Satan.Și să dați bomboane la copii în fiecare zi. Și ei să nu ne mai sperie arătându-ne carnetul cu note.

V. Pustan

  63 accesări
  0 comentarii

Referendum, datorie si onoare

Referendumul, datorie și onoare

Nu vă fie teamă.Nu e nicio capcană în întrebarea de pe buletinul de vot. Prin votul tău se modifică doar art 48 din Constituție și nu altceva. Au recunoscut-o și cei ce boicotează refrendumul. Am pregătire juridică și vă garantez că legal nu se pot face manevre.

Nu vă lasați orbițiNiciodată în România nu a fost pace. Azi e Dragnea, mâine e altul. Nu putem aștepta să facem referendumul atunci când va fi un partid sau guvernanții pe care îi vrem noi. Referendumul este al nostru, al cetățenilor cu frică de Dumnezeu, nu al politicienilor. Pe 6,7 votăm referendumul pentru căsătorie în teremeni biblici și apoi facem referendumul pentru eliminarea penalilor din funcții publice. Câte un pas, pe rând.

Nu vă lăsați înșelațiLegislația actuală nu e suficientă. De curând cuplul de gay Coman-Hamilton a primit dreptul de ședere în România, deși legea interzicea expres. 14 state din Europa au făcut deja ceea ce vom face noi pe 6,7 octombrie. Ei au înțeles pericolul și nu s-au lăsat amăgiți de minciuna, de propaganda celor care urăsc Biblia. Europa a fost ridicată prin credința creștină, nu prin umanism. Biblia e incorectă politic, dar e temelia adevărului.

Nu vă lăsați dezinformațiCăsătoria în România nu este, actualmente, uniunea dintre un bărbat și o femeie, ci între soți. Soți poate însemna și doi bărbați sau două femei. Constituția e mai mare decât codul civil și doar Constituția se aplică în caz de conflict de legi.

Continuă să citești
  127 accesări
  0 comentarii

Vrei să te faci sănătos?

 

In Ioan 5.6,găsim o relatare când Domnul îl intreabă pe un slăbănolog de 38 de ani:`Vrei să te faci sănătos?`

Oare de ce L-a întrebat Domnul? El ştia că este bolnav de multă vreme.Într-o altă împrejurare,Domnul spune despre un orb din naştere că s-a nascut aşa ca să se arate slava lui Dumnezeu în el.

În primul rând,Domnul nu obligă pe nimeni.El ne lasa să alegem binele sau răul.

Vă rog să reţineti:

Continuă să citești
  132 accesări
  0 comentarii

Fiți nemiloşi!

,, Au românii un proverb cinic şi care nu se poate aplica decât spiritual: ,,Pe cine nu-l laşi să moară, nu te lasă să trăieşti." De atâția ani ai avut ocazia să biruieşti ispita, să învingi poftele care încă nu erau cronice, să ucizi vulpile mici ce-ți stricau via în floare a pocăinței tale. Aveai postul, rugăciunea, cântarea, râvna, părtăşia... Mai trebuia să proclami victoria şi să trăieşti în ea. Să zdrobeşti capul şarpelui. Şi ai fost dintr-o dată bun, îngăduitor şi pacifist. Te-ai uitat înstânga, te-ai uitat în dreapta şi n-ai văzut decât mese tratative. Viața spirituală e luptă. Ea n-are clipe de răgaz, n-are remize, n-are time-out-uri. Când l-ai prins pe diavol la strâmtorare, nu-l ierta! Trece împărăția lui prin sabia Cuvântului, prin focul Duhului şi nu te lăsa până n-ai victorie! Păcatul trebuie ucis, nu gâdilat să râdă. (...) Fiți nemiloşi!" - Fragment din cartea 'Dulcele sărut al singurătății'

  108 accesări
  0 comentarii

Ce vă doresc în toamnă

Ce vă doresc în toamnăIn ultima ploaie a verii am ieșit afară și am stat în ea până mi s-a făcut frig. Încălzit de becul din tavanul biroului m-a apucat colindatul.Vă urez tuturor prietenilor mei să vă înhămați la căruța vieții o stea. Adică să omorâți cotidianul, scufundându-l fără milă în vis. Visați mult și albastru, nu vă mulțumiți cu pământul, un laptop și o mașină. Făuriți-vă o lume a voastră pe care să nu plătiți impozit. Gândiți dincolo de stomac, râdeți de ziua de mâine câtă vreme asta de azi e atât de frumoasă.Vă urez apoi să vedeți cu ochii închiși ceea ce nu văd alții cu ochii deschiși. Fiecare om pe care îl întâlniți pe stradă e un om normal cu o plasă în mâini plină cu cărți, pâine și parizer. Dacă închideți ochii veți vedea o golgotă și un Hristos ce a murit pentru el. Atunci, omul cu parizer e fratele vostru…Vă doresc să nu uitați că e mai bine să nu știi nimic decât să știi ceva greșit. Dar să nu vă mulțumiți cu neștiința, căci fără cunoaștere adevărul nu valorează doi bani. Învățați din Scriptură, frunze, stele, vorbe, căderi și trădări. Luați-o de la început din noroi. Căderea e normală dar obișnuitul cu țărâna nu. Trăiți toamna asta, n-o muriți!

V l a d i m i r _ P u s t a n

 

  143 accesări
  0 comentarii

Cuvinte din inima

brooke-lark-230140-unsplash

Prea grabiti sa judecam fara sa cunoastem un om. Prea repede "citim" un om din primele doua vorbe care le rosteste.Imi pare rau caci astazi, in era informatiei pierdem din calitate pentru cantitate, suntem pe fuga zi de zi.Suntem grabiti sa ajungem undeva dar nu stim nici noi unde dar stim bine ca suntem in drum spre ceva.Imi pare rau ca zilele se strecoara pe langa noi si pierdem din esenta vietii.

Suntem in epoca in care avem acces la atatea carti si stiri dar prea des devenim analfabeti functionali.De multe ori, de prea multe ori citim ceva si in cateva zile uitam care era mesajul.

Tot ce am scris pana acum este doar o  anteprima a subiectului:as vrea sa ne oprim cu toti cateva minute pe zi si sa facem o evaluare a timpului care il dedicam, cui si cat dedicam noua, altora si sufletului nostru.

Superficialitatea sau lenea  sunt astazi o mare piedica, nu ne dà voie sa cunoastem un om mai bine, sa descoperim ceva nou citim mai putin dar sa ne ramana ceva concret.

 

Continuă să citești
  221 accesări
  0 comentarii

Drumul

raspunsuri

Trebuia să știi că pe poteca asta o să mergi desculț, o să te lovești de vânt și-o să-ți sapi cu degetele frânte, pe tăblița inimii, orânduiri. În arșita zilei vei aduna nuiele de pe-un pământ arid și sterp, ca să arunci în focul facut din ele vechile-ti haine, iar din loc în loc va trebui să ridici câte o piatră de aducere aminte pentru a-ntări ce Dumnezeu promite. Pe poteca asta să nu te temi de umbre căci, iată, zorii zilei vin!

  204 accesări
  0 comentarii

Dăruiește o piatră prețioasă!

"Un cuvânt spus la vremea potrivită, este ca niște mere de aur într-un coșuleț de argint." (Proverbe 25:11)Nu este o noutate! Cu ajutorul cuvintelor comunicăm. Tehnologia de comunicare este în cuntinuă dezvoltare (împreună cu madam bârfa) și în ciuda acestor inovații devenim tot mai săraci în cuvinte de apreciere, cuvinte de încurajare.

Într-o zi m-am pornit spre magazin să fac ceva cumpărături. Eram la volan, am semnalizat, m-am asigurat și am intrat pe un drum principal și brusc observ că dacă mai aceleram un pic tăiam calea unui alt participant la trafic. L-am văzut târziu însă îndeajuns de devreme să opresc în siguranță. Tipul conducea o mașină foarte elegantă, era îmbrăcat foarte frumos, se încadrează, intră pe drumul de pe care eu ieșeam, avea cu geamul deschis și mă-njură. Nu e o scenă din România! Asta se întâmpla pe undeva prin Anglia. De obicei participanții la trafic sunt foarte politicoși și de cele mai multe ori chiar dacă ei sunt pe un drum cu prioritate renunță la aceasta pentru tine, din acest motiv am fost foarte deranjat de acea înjurătură. Involuntar m-am lăsat un pic afectat dar mai apoi cu ajutorul Domnului am reușit să trec peste această întâmplare.

În istorie cuvintele au jucat un rol important, în viața de zi de zi un cuvânt de încurajare poate salva viața cuiva. O vorbă bună poate scoate pe cineva din depresie. Atunci când vorbești poți ridica pe cineva, poți vindeca. 

În limba ebraică lesaper înseamnă a spune, însă la origine înseamnă a dărui o piatră prețioasă. Cu alte cuvinte...de fiecare dată când vorbești ar trebui să dăruiești o piatră prețioasă, ar trebui să zidești spiritual, practic, psihic pe cel ce te ascultă. Vă îndemn, și mă includ și pe mine, să ne punem următoarea întrebare: Dăruiesc eu pietre prețioase atunci când încerc să comunic cu cineva? 

 

Continuă să citești
  310 accesări
  0 comentarii

De ce mai plangi cand sunt aici cu tine? versuri

De ce mai plangi cand sunt aici cu tine?

Copilul meu de ce mai lacrimezi?

Apropie-te azi cu multumire

Opreste-ti plansul chiar de nu ma vezi

R1: /:Tu prin credinta poti invinge totul

Continuă să citești
  296 accesări
  0 comentarii

Alege bine pe cine iubesti

 

Nu știu cum cred alții, însă mie Dumnezeu mi-a vorbit într-un mod aparte despre ce înseamnă dragostea și cum anume ar trebui noi să o căutăm.
Alergăm bezmetici după înfățișări angelice și portofele pline, dar cum rămâne cu sufletul, dragi tineri?

Da, știu. O să vii cu teoria că e biblic ca fizicul să fie atras prima dată. Știu și sunt de acord. Dar, gândește-te în felul următor: dacă ți-aș pune în față zece fete sau zece băieți și toate/toți ți s-ar părea frumoși și atractivi, ce ai face? Ce ai alege atunci? Frumusețea fizică e relativă pentru faptul că vor exista în viața asta mulți oameni pe care ochii tăi îi vor vedea frumoși. Acum, cred că n-avem cum să luăm fiecare frumos/frumosă de mână și să plecăm în lume, nu? 

Continuă să citești
  347 accesări
  0 comentarii

Lumina Sa straluceasca

Acum, când scriu aceste rânduri, simt o puternică dorință de a mă pune pe mine într-o lumină “proastă” ca lumina SA să strălucească. 
Fac acest lucru cu un singur scop: pocăința! Fiindcă am căutat mereu să fiu autentică, pentru că nu mi-a plăcut niciodată superficialul în care se scaldă majoritatea oamenilor (da, chiar și creștinii). Pentru că am obosit să văd peste tot cum crește mândria, dar scade tot mai mult smerenia. Știți, e ciudat și trist felul în care ne comportăm. Adică am recunoscut că suntem păcătoși atunci când L-am acceptat pe Isus ( fiindcă altfel n-aveam cum să devenim creștini) dar apoi am uitat să ne mai plecăm capetele pentru că ne-am ridicat tot mai des mâinile ca să arătăm către alții. 

Continuă să citești
  401 accesări
  0 comentarii

Nu stiu care este muntele tau

Am doi buni prieteni.. Isus și scrisul. Îi port în suflet mereu și încerc, pe cât posibil, să-i dau mai departe. Scriind prind aripi și simt cum ating cerul. Oridecâteori mă pierd printre atâta aglomerație scriu..îi scriu Lui rugăciuni. Fericită, tristă, dezamăgită sau rănită aștern litere pe coala albă a vieții mele, încercând să-i dau culoare. Nu știu ce iese din toate astea, nu am niciun calificativ să-mi dau, nu pretind a fi nimic, din contră, m-am luptat destul de mult cu această dorință arzătoare de a scrie, considerând că nu am ce da, că nu sunt în măsură să o fac, credeam că ar trebui pur și simplu să tac atunci când sufletul tânjea să scoată totul la lumină. Am pășit mereu cu teamă pe acest drum și pășesc timid în continuare, dar am înțeles că nu poți fugi de ceea ce te strigă pe nume de nenumărate ori.

Nu știu care e muntele tău, nu știu ce vise ți se par imposibil de atins, nu știu pentru ce ai plâns nopți la rând, nu știu la ce a trebuit să renunți, nu știu ce anume te pune pe tușă sau ce fel de temeri îți paralizează viața, dar știu că Dumnezeu e în control. El este Tatăl tău. Oare înțelegi tu ce înseamnă asta? Creatorul a tot ce există e Tatăl tău. Te iubește, și nu te-ar abandona pentru nimic. El îți poartă visele, neputințele și rănile pe brațe și are grijă de toate nevoile tale în amănunt. La cuvântul Său toate se supun,de cine să te temi? Sunt oare depresia, anxietatea, suferința, boala, tristețea sau eșecul mai puternice decât El? Poate ceva să stea împotriva cuvântului Său? Nu, nu, nu, repetă la nesfârșit NU și fii pe pace. Liniștete-te, suflete..și prinde curajul pe care ți-l oferă cu atâta drag Dumnezeu!

 

Jarda Simona Liliana

  354 accesări
  0 comentarii

Cât de frumos ai devenit, omule

Am fost cam...dintotdeauna mai plinuță. Nu pot să spun că eram foarte complexată de treaba asta, nici nu-mi petreceam nopțile plângându-mi în pernă crudul " destin". Din fericire, Dumnezeu a avut grijă să mă învețe că eu nu sunt reprezentată de kilograme, ten perfect, înălțime sau un chip angelic.Asta nu înseamnă că am fost sau sunt mereu mulțumită de felul cum arăt, cred că este sănătos să avem în vedere și acest exterior de carne, dar nu am să pun niciodată mai mult preț pe fizic decât pe caracter.

Mă doare însă pentru tonele de fete (poate și băieți) care nu-și găsesc liniștea din cauza felului cum arată. Și poate că, într-un final, ar reuși să se accepte, dacă nu ar fi întotdeauna judecate de băieți. De ce oare ne lăsăm înșelați de ce izbește ochiul? Carcasa pe care o purtăm nu are nimic special în ea. E doar înveliș. Dincolo de acest înveliș stă farmecul nostru. Bunătatea, credincioșia, bucuria, curajul, jertfirea, onestitatea, dragostea..vin din cel mai mic și "neînsemnat" loc al tău, sufletul. Poate nu am eu peri albi pe cap, dar îmi permit să vă promit că nimic nu e mai frumos decât un suflet bun. Înfrumusețează-te, omule drag. Stai toată ziua în oglindă. Dar ai grijă să alegi pentru acest proces oglinda inimii. Pune-ți toate podoabele Duhului Sfânt, acoperă-te cu hainele scumpe ale dragostei jertfitoare, parfumează-te cu cel mai de preț parfum: mireasma vieții veșnice. Doamne, cât de frumos ai devenit, omule. Răspândești lumină, pansezi răni, întinzi brațe iubitoare, oferi din Tine celui nevoiaș, îți pleci genunchii în rugăciune pentru cel slab. Îți strălucește frumusețea pe chip!

Nu mai lua seama la vorbe aruncate în vânt despre aspectul tău fizic. Din păcate, ele indică foarte clar un anumit nivel de educație. Cine își permite luxul să amintească de asta, a pierdut sigur lecțiile despre bun simț. Eu am decis. Nu mai permit nimănui să-mi indice valoarea. Sunt ceea ce sunt prin har. Și nu, nu mi-e frică că o să rămân singură. Dacă cineva are ochi doar pentru minusurile mele, atunci nu e în locul unde trebuie. Chiar dacă pare că lumea a luat-o razna, mie nu mi-e teamă. Din contră, am o pace cum n-am avut pentru multe alte lucruri. Cred că între atâta aglomerație există și acel el care a înțeles esența vieții. Nu uitați: suntem frumoși în măsura în care ne legăm inima de Hristos!

 

JARDA SIMONA LILIANA

Continuă să citești
  347 accesări
  0 comentarii

Nu-i singur Iuda vinovat C. Ioanid

Nu-i singur Iuda vinovatDe sângele ce se dădu.Nici marii preoţi, nici Pilat,Ci lumea-ntreagă prin păcat!Şi eu, şi tu...Nu drumul greu spre Golgota,Nici biciul, când Isus căzu.Şi dacă crucea grea era,Povara noastră şi mai grea!Şi eu, şi tu...Nu patru cue L-au pătruns,Când El pe cruce se-aşternu.Ci noi, cu sufletul ascuns,Cu mii de patimi L-am străpuns!Şi eu, şi tu...Nu doar bătrânii cărturari,Nu doar mai marii preoţi, nu!Şi noi am râs cu ochii murdari,Si noi suntem cei doi tâlhari!Şi eu, şi tu...Şi nu ostaşilor prin sorţiCămaşa albă Şi-o dădu.Ci tuturor! Dar tu n-o porţi!Şi, fără ea, toţi suntem morţi!Şi eu, şi tu...Nu doar în stânci, sub lilieci,Nu doar sub lespede zăcu.Ci L-am ascuns ca pentru veciSub piatra unor forme reci,Şi eu, şi tu...Şi-acum Isus cel condamnatAzi El te-ntreabă :”Da sau nu ?Eşti tu sau nu eşti vinovat?”Eu am spus da! Şi-am fost iertat.Eu am spus da.Dar tu ? Dar tu?...

  289 accesări
  0 comentarii

De ce-mi pierd uneori iubirea Traian Dorz

De ce-mi pierd uneori iubirea

și-mi plînge inima uscată,- ori am nevoie iar de sete,să nu uit apa niciodată?De ce-mi pierd uneori credințași zac învins de întristare,- ori am nevoie de înfrîngerisă pot să mă ridic mai tare?De ce-mi pierd uneori seninulși plîng cu zarea sfîșiată,- ori am nevoie de-ntunericsă caut lumina mai curată?De ce lași uneori prea goalădivina inimii-ncăpere,- ori am nevoie iar de-o moartesă gust mai dulce-o Înviere?De ce cad uneori sub lespezide apăsare și tristețe,- ori am nevoie-așa să-Ți cautmai dulci ale luminii Fețe?De ce-mi pleci uneori Isuseși parcă-mi piere viața-n mine,- ori am nevoie să văd astfelce gol și mort sînt fără Tine? ... 

  311 accesări
  0 comentarii